Deel dit bericht op:

Na jarenlange ellende met putten, verzakkingen en kapot asfalt is het voor de bewoners van het Veldeken een grote opluchting dat hun straat hersteld is. Er kwam een gefundeerde onderlaag, een toplaag en nieuwe riolering.

Sinds 1 september 2019 is het mogelijk om via een gemeenteraadsbeslissing een straat over te dragen aan de gemeente wanneer die al meer dan dertig jaar bezitsdaden stelt over de straat. Op de gemeenteraad van januari dit jaar werd beslist om het Veldeken op te nemen als gemeenteweg in openbaar domein. Daardoor kon de gemeente de straat opnieuw aanleggen.

In april werd begonnen met het afschrapen van het kapotte asfalt, het aanleggen van nieuwe riolering, het aanbrengen van een stevige onderlaag en een nieuwe laag asfalt. De zijkanten van de weg werden ook opnieuw aangelegd. Voor elke oprit kwamen klinkers en elders werd grindgazon aangelegd. Nicole Baeyens, al decennia lang inwoonster van het Veldeken reageert heel tevreden. “We zijn super content dat het hier, na al die jaren, proper ligt. Het is een hele verandering”, zegt Nicole.

Zo zag het Veldeken er uit voor de werken.
Zo zag het Veldeken er uit voor de werken.
Zo zag het Veldeken er uit voor de werken.
Zo ziet het Veldeken er uit na de werken.

De werken duurden in totaal vier maanden.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten