Deel dit bericht op:

Voor wie graag zijn geliefde viervoeter(s) eens lekker vrij en los laat lopen is er nu naast de hondenlosloopweide in Haaltert ook een hondenlosloopweide in Denderhoutem, achter de sporthal op ‘den Deysel’.

Omdat niet iedereen thuis de mogelijkheid heeft om de hond(en) vrij te laten rondrennen in de tuin en omdat het in Haaltert verplicht is om je hond aan te lijnen op openbare plaatsen, voorziet het lokaal bestuur naast de hondenlosloopweide in Haaltert nu ook een hondenlosloopweide in Denderhoutem.

Lisa Houtman, schepen van Dierenwelzijn: “We zijn met het college enorm fier op deze tweede hondenlosloopweide in groot-Haaltert, nu in het centrum van Denderhoutem. Het is een plek waar honden leren sociaal omgaan met soortgenoten, en het brengt mensen samen.”

Lokaal bestuur Haaltert staat in voor het onderhoud van dit terrein en zorgde ook voor de nodige infrastructuur: omheining, poort, infobord, vuilbakken, … De begeleider van de hond staat in voor het opruimen van de hondenpoep en indien nodig ook het reinigen van de bevuilde plaats. Binnenkort wordt er nog een sluis geplaatst aan de ingang om de veiligheid te vergroten. Ondertussen kunnen inwoners en hun viervoeters al genieten van de weide.

Veerle Baeyens, burgemeester: “Met een nieuwe bijkomende hondenlosloopweide werken we verder aan de verfraaiing van de dorpskern en recreatiesite Denderhoutem. Wij vinden het alvast een mooie aanvulling. Zo hebben onze honden nu nog een extra loopstek.”

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten