Deel dit bericht op:

We zitten nog volop in coronatijden. Gelukkig mogen we nog wandelen, lopen en fietsen. De Atom Beweegt-wandelingen en het fietstochtje zijn nog steeds bewegwijzerd. En nu kan je ook de grote wandeling met de mountainbike of crossfiets rijden. Het ideale tijdverdrijf tijdens de komende lente- en zomermaanden.

De kasseien richting Lebeke.

De route start aan de kerk en is een kleine 20 kilometer lang, waarvan 15 kilometer onverhard. Het parcours is zeer afwisselend: smalle baantjes, veldwegen, bospaadjes, kasseistroken, door maisvelden,… dus modder, plassen en slijk à volonté. Afgewisseld met asfalt- en betonstroken om te recupereren. Er zitten 203 hoogtemeters in de route dus je mag je verwachten aan pittige hellingen en snelle afdalingen.

GPX:

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8200828/wandelroute/atom-beweegt-20km?fbclid=IwAR2wjBxZvDGQ3qrqweuz1TBXBCbjAEW2bN8nHp_1jKWwB3LELUD_184UlB4

Smalle doorgang door Herlinckhovebos maar te mooi om zomaar links te laten liggen.

Onderweg doorkruist u bijna alle buurten van Atom. Deze hebben de welluidende namen : Vossel, Terlinden, Diepe Straten, Herlinckhove, Lebeke, Knipperhoek, Terwaerentveld, Dries, Stichelen, Swittens, Daal, Vondelhof, Den Biest, Anderenbroek, Koekelberg en Deysel. De MTB-route door Atom is bewegwijzerd met zwarte pijlen.

De Diepe Straten, een prachtig stuk natuurgebied.
Fietsen tussen de maisvelden op Terwaerentveld, het hoogste punt van Atom. Vanaf hier zie je de gebouwen in Brussel, de antenne van Sint-Pieters-Leeuw, Neigembos en de Bosberg.
Een pittige helling richting Veldstraat.
Onderweg kan je genieten van prachtige vergezichten.
Door het bos van Den Biest.

Gelieve de verkeers- en coronaregels te respecteren!

Volg deze pijltjes.

Met dank aan Jimmy Maesschalck voor de foto’s en hulp bij het bewegwijzeren.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten

Commentaar

  • Prachtig initiatief al die wandelingen en de proper gemaakte paadjes.
    Wie ruimt die op dat ze terug begaanbaar zijn ?
    Dank je wel !