De herdenkingen van 100 jaar Eerste Wereldoorlog zijn nauwelijks voorbij of de volgende herdenkingen staan al voor de deur. In 2019 en 2020 herdenken we 75 jaar einde van de Tweede Wereldoorlog. Ook de Heemkundige Kring Haaltert doet dit enerzijds met een reeks speciale bijdragen in haar tijdschrift over de Tweede Wereldoorlog en anderzijds met een thematentoonstelling “75 jaar Einde WOII” in augustus, dit in samenwerking met het oorlogsmuseum in het Warandegebouw.

Langs deze weg doet de Heemkundige Kring dan ook een oproep naar bruikbaar materiaal (foto’s / documenten / voorwerpen) voor deze tentoonstelling. Van Haaltert en Kerksken bestaat er al materiaal in het archief maar Atom mag niet achterwege blijven! Persoonlijke Atomse oorlogsverhalen en -herinneringen zijn uiteraard ook meer dan welkom. Voor de tachtigers onder ons was het de periode waarin ze gingen werken en een gezin stichtten. Voor de zeventigers zijn het hun prille jeugdjaren. En voor de jeugd?

Het materiaal – dat trouwens ook zal verwerkt worden in het boek “Atom 40-45” – kan u bezorgen aan de Heemkundige Kring via info@hkhaaltert.be

Tom Sorgeloos / Luc Pots

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten