Maandag starten de werken aan de uitbreiding van de Academie voor Muziek, Woord en Dans in de Molenstraat. Daar wordt namelijk een extra klaslokaal en een polyvalente zaal bijgebouwd (zie foto).

Aan de linkerkant van de toegang wordt een extra klaslokaal bijgebouwd. Aan de rechterkant komt de polyvalente zaal vanaf de halfronde muur tot aan het voetpad. In de zaal komt een uitschuifbare tribune met 148 zitplaatsen. Naast de functie van een concertzaal voor de Academie, zullen ook de Haaltertse verenigingen de nieuwe ruimte kunnen gebruiken voor hun activiteiten.

Maandag begint de aannemer met de grondwerken en daarna de fundering en de vloerplaat. Tijdens de werken wordt in de Molenstraat ter hoogte van de Academie een deel van de rijweg ingenomen. Om vlot verkeer te garanderen, wordt een omleiding voorzien. De werken zullen ongeveer een jaar duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en worden uitgevoerd door aannemer NV Vandenbussche uit Aalter.

Omleiding

Wie vanuit de Molenstraat indraait naar de sporthal (Pastorijweg) wordt verplicht verder door te rijden langs en achter de sporthal. Daar wordt het baantje richting de parking opengesteld. Zo kan je via de parking terug naar de Molenstraat. Doorgaand verkeer vanuit het Dorp, richting de Schoolstraat mag wel gewoon door de Molenstraat rijden. Op de parking achter de sporthal kan je tijdens de werken niet parkeren, gezien er doorgaand verkeer is vanuit de Pastorijweg. Maar tijdens de openingsuren van de Academie is daar wel een kiss & ride-zone voorzien.

Foto: Algemene bouwondernming Vandenbussche Aalter

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X