Afgelopen weekend werd in het kader van het ‘weekend zonder alcohol’ en de BOB-campagne alcoholcontroles georganiseerd in de politiezone Haaltert/Denderleeuw. Slechts 1,8% reed onder invloed.

Vrijdag werden er tussen 18 uur en 2 uur op drie verschillende locaties, onder andere in de Eigenstraat, controles uitgevoerd. In totaal werden 504 voertuigen gecontroleerd. Negen bestuurders mochten hun rijbewijs afgeven voor rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder reed onder invloed van cannabis, één reed zonder geldige keuring en één chauffeur reed met een voorlopig rijbewijs wanneer dit niet toegelaten was.

Zaterdag controleerde de politie nog eens 100 voertuigen. Geen enkele gecontroleerde stuurde onder invloed van alcohol. Eén bestuurder reed toch met zijn voertuig ondanks een rijverbod. Deze bleek ook nog eens onder invloed van amfetamines, wat het zicht in het verkeer ernstig verstoort. Zijn voertuig werd toevertrouwd aan de passagier. Ten laste van de chauffeur werd een proces-verbaal opgesteld. Tegen de passagier werd ook een proces-verbaal opgesteld wegens het toevertrouwen van een voertuig wetende dat deze over geen geldig rijbewijs beschikt. Het voertuig werd in beslag genomen om verder misbruik te vermijden. De rekening volgt voor beiden op de rechtbank.

In totaal werden tijdens de twee acties 604 voertuigen gecontroleerd waarvan slechts 11 bestuurders onder invloed stuurden. Dit komt overeen met 1,8%.

Bron: politiezone Haaltert/Denderleeuw

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten
X