Deel dit bericht op:

Vrijdagavond werd de eerste steen gelegd van de nieuwe gemeentelijke zaal in de Molenstraat. De zaal wordt gebouwd aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Burgemeester Veerle Baeyens (N-VA)  is opgelucht dat de zaal er eindelijk komt. “We wachten er al jaren op en eindelijk is het zo ver”, zei ze in haar welkomstwoord.

Schepen van Gebouwen en Patrimonium Phaedra Van Keymolen (CD&V) kreeg de eer om de eerste steen te leggen (foto). “De academie staat hier sinds 2006 maar toch moesten we wachten tot nu om de tweede fase, de bouw van de polyvalente zaal, te kunnen starten. De plannen raakten in de vorige legislatuur onder schepen Lisa Houtman (sp.a) in een stroomversnelling”, zegt Van Keymolen. “De zaal komt op een belangrijke plaats in Denderhoutem. Ze komt op de plaats waar vroeger het gemeentehuis van Denderhoutem en later het postkantoor gevestigd was.” Aan de linkerzijde komt ook nog een extra leslokaal. De werken zullen een jaar duren.

De zaal zal gebruikt kunnen worden als concertzaal, met een uitschuifbare tribune van 150 zitplaatsen, en als gewone zaal. ”Ik wil benadrukken dat deze gebouwen een polyvalente ruimte zijn waar alle erkende verenigingen zich thuis zullen voelen”, zegt schepen van Cultuur en Feestelijkheden Bart Ottoy (CD&V). “Want in Atom is er nood aan deze ruimte. Ik daag ook iedereen uit om een originele naam te bedenken voor dit magnifieke project.”

Tussen de speeches van de burgemeester en schepenen door werd het publiek getrakteerd op toneeltjes en een dansopvoering van de leerlingen van de academie. De avond werd afgesloten met een drankje en een muziekje.

Tom Sorgeloos

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten