Deel dit bericht op:

Lokaal bestuur Haaltert gaat vanaf maandag van start met een tweede reeks asfalteringswerken. Op ongeveer één maand tijd zal 50.000m² geasfalteerd worden in Kerksken, Denderhoutem en Haaltert. Het huidige asfalt van onderstaande straten wordt afgefreesd, indien nodig de riooldeksels vervangen of aangepast en daarna wordt een nieuwe toplaag asfalt aangebracht. Asfalteringswerken zijn sterk weersafhankelijk, bij slecht weer kan de planning opschuiven. Deze week worden de Nieuwstraat en Dwarsstraat aangepakt, volgende week Borrekent, Steenstraat, deel van Dries en Terwaerentstraat. Later de zijstroken in de Stichelen.

Op maandag 27 april start het frezen en waar nodig optrekken of vervangen van riooldeksels in het grootste gedeelte van de Nieuwstraat (van Dorp tot Frans De Smet, groen op het plan) en een gedeelte van de Dwarsstraat (van Nieuwstraat tot Sannastraat, rood op het plan). Als de freeswerken afgerond zijn, mag men nog op de onderlaag rijden om naar huis te rijden. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. De glasophaling van ILvA kan op deze dag gewoon doorgaan. De inwoners van de Nieuwstraat tussen ‘de Floitj’ en Frans De Smet mogen maandagavond hun GFT-bak aan Frans De Smet zetten.  

Op dinsdag 28 april starten de asfalteringswerken vanaf Dorp tot en met Frans De Smet en het gedeelte van de Dwarsstraat, tot de Sannastraat. OPGELET: vanaf 6u30 worden de bitumen (zwarte plakkende vloeistof) gespoten, nadat een veegwagen alles eerst proper heeft geveegd. Dan mag er NIET op de weg gereden worden. Zet je auto de avond ervoor dus uit de werfzone als je hem nodig hebt na 6u30. Dit geldt ook voor de inwoners van Sint-Annaweg en zijstraat Nieuwstraat (richting Deysel). Daarna starten de asfalteringswerken. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk. Vanaf 17 uur zal de uitrit van de parking op het pastorijplein toegankelijk zijn zodat omwonenden daar kunnen parkeren. Er mag pas vanaf woensdag 29 april om 6 uur op het nieuw asfalt gereden worden.

Nog op dinsdag 28 april start het frezen en waar nodig optrekken of vervangen van riooldeksels van het resterend gedeelte van de Dwarsstraat (van Sannastraat tot Borrekent, blauw op het plan). Ook daar is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

OPGELET: vanaf woensdag 29 april om 6u30 worden de bitumen (zwarte plakkende vloeistof) gespoten nadat een veegwagen alles eerst proper heeft geveegd. Dan mag er NIET op de weg gereden worden. Zet je auto de avond ervoor dus uit de werfzone als je hem nodig hebt na 6u30. Dit geldt ook voor de inwoners van de Deyselstraat. Daarna starten de asfalteringswerken. Er mag pas vanaf donderdag 30 april om 6 uur over het nieuwe asfalt gereden worden.

De huisartsenpraktijk in de Dwarsstraat zal op dinsdag 28 april bereikbaar zijn via de Borrekent en op woensdag 29 april via Nieuwstraat, tot aan de nieuwe asfaltstrook, op 50m van de praktijk.

In de week van 4 mei starten de asfalteringswerken in Borrekent, Steenstraat, deel van Dries en Terwaerentstraat. Later worden de zijstroken in de Stichelen aangepakt. Meer info volgt.

De politie zal een oogje in het zeil houden, men weze dus gewaarschuwd.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten