Deze week is voormalig topvoetballer Gérard Desanghere overleden. Desanghere behaalde in 1975 de landstitel met RWDM Molenbeek, speelde de halve finale van de UEFA-cup en speelde ook één interland met de Rode Duivels. Hij speelde voor RSC Anderlecht, Racing White (het vroegere RWDM), Eendracht Aalst en sloot zijn carrière in 1984 af bij Verbroedering Denderhoutem (Vierde Klasse). Op de foto staat Desanghere naast de doelman tijdens zijn periode bij Racing White.

Reactie van Gérard Desanghere vorig jaar op de website van Eendracht Aalst over zijn overgang naar Verbroedering Denderhoutem: “De alom gekende voorzitter van Verbroedering Denderhoutem, Jef Vijverman, had een goede verstandhouding met het bestuur van Eendracht Aalst en hij kwam zo regelmatig eens naar de trainingen van de eerste ploeg en de reserven kijken. Het bestuur had me laten weten dat ze mij voor het volgende seizoen geen basisplaats meer konden garanderen. Zo is mijn overgang naar vierdeklasser Denderhoutem tot stand gekomen. Vijverman zocht een ervaren ancien om als speler-trainer te fungeren en zijn keuze viel op mij.”

Desanghere werd 70 en is overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op woensdag 25 april om 10 uur in de kerk van Borchtlombeek.

 

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten

Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X