Deel dit bericht op:

Op vrijdag 3 juli is Herman De Vriendt onverwacht overleden in Senegal. De pater overleed aan de gevolgen van Covid19, waarmee hij de week voordien was opgenomen in het ziekenhuis. Hij was een risicopatiënt gezien zijn leeftijd en zijn chronische malaria.

Herman De Vriendt werd in 1941 geboren als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na zijn humaniorastudies trad hij in bij de Missionarissen van Scheut en belandde na zijn wijding drie jaar in het toenmalige Zaïre om nadien nog vijf jaar theologie te gaan studeren aan de KU Leuven. Hij behaalde er een licentie en werd doctorandus in de theologie. Hij werd novicemeester en stond in voor de opleiding van jonge missionarissen (1975-1986). Nadat hij in de moeilijke jaren na mei ’68 een tijd voor de opleiding van jonge missionarissen had ingestaan vertrok hij op 16 november 1986 naar Senegal waar hij zijn hart en ziel had verloren. Hij startte er het Wolof-project op, zijn levenswerk, waarin hij zich ten volle “smeet”. Hij leerde er de lokale taal, Wolof, om zo dichter bij de bevolking te staan. De Vriendt maakte er geen geheim van dat hij in Senegal wou sterven en begraven worden. Op zaterdag 22 augustus zal er om 10 uur een herdenkingsviering gehouden worden in onze kerk door zijn congregatie de paters van Scheut. Herman De Vriendt werd 78 jaar.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten

Commentaar

  • Merci pour tout ce que vous avez été pour nous. Notre miroir s’est brisé. Que le Seigneur t’accueille dans son paradis Céleste. AMEN.