Deel dit bericht op:

Zaterdag organiseert vzw RAAF een nieuwe editie van Mini Rock Denderhoutem. De blikvangers zijn topentertainer Bart Peeters en de revelatie van het moment bij de Vlaamse jeugd, #LikeMe. De weide en het podium zullen dit jaar groter zijn dan anders.

Het festival is al aan zijn zeventiende editie toe. Wat klein begon in 2003, aan het Atomse jeugdhuis De Faar, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig festival met telkens topartiesten op de affiche. In het verleden stonden onder andere Belgian Asociality, Les Truttes, Gorki, De Mens, Compact Disk Dummies, Channel Zero, Filip Kowlier, Raymond van het Groenewoud, Daan, Meuris, Gers Pardoel en Yevgueni op het programma. Toch wel een indrukwekkende lijst.

Net zoals de voorbije twee edities is er nu ook opnieuw een juniornamiddag. Campus 12 en #LikeMe, beiden te zien op Ketnet, zullen de weide al vroeg op stelten zetten. Zij brengen vooral covers van vroeger, die door de kinderen én hun (groot)ouders kunnen meegezongen worden. Voor en tussen deze optredens kunnen de kids meedansen met de kinderdisco.

Het avondprogramma begint met Black Leather Jacket, een jong veelbelovend rockgroepje. Meteen nadien is het de beurt aan de Gentse hiphoppers van Uberdope. Daarna stapt de winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel op het podium. Mooneye is pas 25 maar klaar om met zijn songschrijftalent de muziekwereld te veroveren. En dan maakt de weide zich klaar voor Bart Peeters, de hoofdact van de avond. “Deze topper wilden we al jaren. Hij behoort tot één van de grootste Vlaamse artiesten”, glundert de organisatie (foto). “Bart Peeters spreekt een breed publiek aan en dat is precies wat wij ook willen, dat jong en oud naar ons festival komt.” Na Bart Peeters bestormen The Van Jets het podium. Zij zijn bezig aan hun afscheidstournee. Op het einde van dit jaar stoppen ze er definitief mee maar de heren vonden het absoluut nodig om eerst langs Mini Rock te passeren. Tussen de optredens door zullen DJ Brozen en DJ Sam X op een aparte stage voor de muzikale beats zorgen. Na The Van Jets sluiten twee topdj’s de avond af. DJ F.R.A.N.K. heeft vorig jaar zo’n geweldige indruk nagelaten dat hij er dit jaar opnieuw bij is. Jan Vervloet zal het festival afsluiten. Hij is bekend van de hits Afflitto (Fiocco) en Drop It (Scoop). Zijn grootste knaller is ongetwijfeld Thunderball van Bonzaï Channel One.

“We maken dit jaar de weide groter want we verwachten veel bezoekers. Dit zal ook de veiligheid ten goede komen”, zegt Jef Prové van Mini Rock. “Het podium zal ook groter zijn dan de voorgaande jaren. De artiesten gaan zich echt kunnen uitleven.” Tickets voor Mini Rock kunnen besteld worden op hun website: www.minirock.be of afgehaald worden in de verkooppunten. De tickets voor de Junior-editie zijn bijna uitverkocht. VOor mensen van Atom: ga te voet of met de fiets, er is een gratis fietsenparking vlakbij de ingang.

Foto en artikel: Tom Sorgeloos

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten