Deel dit bericht op:

Nina Baveghems van den Dries is helemaal weg van olifanten. Ze heeft de passie voor de dieren ontdekt tijdens verschillende reizen naar Afrika. De passie is zo groot dat ze twee kunstwerken van olifanten in haar tuin heeft.

Tijdens de vele safaritochten in Afrika is Nina verliefd geworden op de imposante olifanten. Zo verliefd dat ze er graag één wou meenemen naar huis. “Maar dat is natuurlijk onmogelijk”, knipoogt ze. “Mijn man zei al lachend: maak er u dan zelf één! En dat heb ik gedaan.” Haar eerste olifant maakte ze achttien jaar geleden en staat in haar voortuin. De olifant is gemaakt van ijzerdraad en begroeid met klimop. Maar Nina’s honger was nog niet gestild. Ze maakte een tweede olifant, deze keer met mozaïeksteentjes. Deze kreeg een plaatsje in haar achtertuin. “Ik heb er twee jaar aan gewerkt maar na acht jaar heeft hij het door de regen en vrieskou begeven. Een waar drama! Ik miste hem en zijn plaats bleef leeg in de tuin.”

Jabulani

“Ik ben dan begonnen aan een nieuwe olifant”, gaat Nina verder. “Op een houten geraamte heb ik honderden kleine stukjes steigerhout bevestigd. Ik heb de stukjes zelf gezaagd en geschuurd. Ik heb er drie jaar aan gewerkt. Ik ben fier op het resultaat en dat mag iedereen weten.” De olifant staat nu op de plaats waar de vorige stond en kreeg de naam Jabulani, genoemd naar een resort in Kenia waar Nina en haar man, Etienne, ooit verbleven. “Hij staat sinds maart in onze achtertuin en veel passanten bewonderen hem. Ik hoop dat hij lang bij ons kan blijven”, besluit Nina.

Een olifant van ijzerdraad en begroeid met klimop staat in de voortuin.
Het vorig kunstwerk, dat de weersomstandigheden niet overleefde.
Nina bij haar kunstwerk.
Een detail van de houten olifant, gemaakt van honderden stukjes steigerhout.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten