Zaalvoetbalclub Inferno Atom is kampioen in de weekcompetitie van het Haalterts zaalvoetbalverbond. Ze pakten de titel zonder maar één wedstrijd te verliezen.

Inferno Atom werd in 2014 opgericht. De eerste jaren eindigde de club telkens tussen de zesde en tiende plaats in het eindklassement. Ze wonnen een paar keer Play-Off 2, zoals vorig seizoen.

“Dit seizoen begonnen we eigenlijk niet zo goed”, zegt kapitein Steven De Blander. “Tijdens de eerste drie matchen wonnen één keer en speelden twee keer gelijk. Nadien wonnen we dan de ene match na de andere. Vooral onze nieuwe spits, Kevin Detaille, is een enorme aanwinst. Hij scoorde meer dan honderd doelpunten. Dat is de helft van ons totaal.” Detaille is dan ook afgetekend topschutter van de competitie. Inferno Atom is in de titel beginnen geloven toen ze drie medefavorieten op rij versloegen.

Op drie speeldagen voor het einde werden ze al kampioen. “De titelmatch bezorgde ons wel wat stress omdat het de eerste keer was dat we in zo’n situatie terecht kwamen. Maar we zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen. We wonnen de match tegen Octopussys met 10-5. En na de match bouwden we natuurlijk een feestje”, lacht Steven. Inferno Atom werd kampioen zonder maar één wedstrijd te verliezen en is dan ook de oververdiende kampioen. “Onze spelers schieten goed met elkaar op, zowel op als naast het veld, dat is onze sterkte. Zo plannen we deze zomer een weekendje weg met de ganse ploeg.” De competitie mag dan wel afgelopen zijn, het Haalterts zaalvoetbalseizoen zit er nog niet volledig op. Momenteel wordt het bekertornooi afgewerkt. Eind mei volgt dan nog de prijsuitreiking.

Inferno Atom organiseert op zaterdag 15 juni haar vijfde groot eetfestijn in basisschool Molenveld. Voor slechts 10 euro kan je lekkere spaghetti à volonté eten.

Spelerskern Inferno Atom 2018 – 2019:

1) Steven De Blander

2) Detaille Kevin

3) Kenny Kiekens

4) Thomas Kiekens

5) Brent De Coorde

6) Pieter Van Den Berghe

7) Laurenz Verloes

8) Stijn De Blander

9) Jelle Roelandt

10) Bart Matthijs

11) Pieter Souffriau

12) Nico Roelandt

13) Hannes Van Der Biest

14) Samuel D’haeyer

15) Kevin Perreman

16) Brecht D’hondt

17) Jonathan Chiau

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten
X