Deel dit bericht op:

Leona Callebaut (77) uit de Vondelen zet zich al 10 jaar in voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG). Deze honden helpen hun baasjes, die blind of slechtziend zijn, om zo goed mogelijk een normaal leven te leiden.

Dit doen ze op allerlei manieren: door obstakels te omzeilen op de stoep, een stoeprand of een zebrapad aan te geven of door een zitplaats te zoeken in de bus of op de trein. Een heel takenpakket dus, waarvoor de honden speciaal moeten worden opgeleid. Het BCG doet dat met veel plezier. Maar die opleiding is niet goedkoop. Plastiek dopjes inzamelen is voor het BCG een extra manier om wat geld in het laatje te brengen. Zo kan het zoveel mogelijk hondjes opleiden, en dus zoveel mogelijk personen helpen.

“Het is dit jaar mijn jubileum”, zegt Leona. “Ik zamel al 10 jaar dopjes in voor deze organisatie. Er staan inzameldozen in de kerk, het rusthuis en de sporthal, maar door corona waren deze gebouwen deels gesloten. Veel mensen vroeger zich af of ik nog inzamelde. En ja hoor, ik doe nog altijd verder. Mensen kunnen hun dopjes bij mij thuis, in het zijstraatje van de Vondelen aan huisnummer 75, afzetten. Is het een dopje van maximum 10 cm diameter en is het gemaakt van plastic? Dan kan het centrum het gebruiken.”

Meer info kan je vinden op www.dopjesactie.be.

U kan de plastieken dopjes bij Leona thuis afgeven.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten