Deel dit bericht op:

In Atom, meer bepaald op camping Reamerik in de Zonnestraat, is in 2008 een scene opgenomen voor één van de beste Vlaamse films ooit: De helaasheid der dingen.

De film, van regisseur Felix Van Groeningen, is een jaar later in de bioscopen verschenen. Het is de verfilming van het gelijknamige, meervoudig bekroonde boek uit 2006 van Dimitri Verhulst. Het verhaal gaat over de inmiddels volwassen geworden schrijver Gunther Strobbe die terugkijkt op zijn jeugd. Hij woonde met zijn vader, bomma en nonkels in een huis in het fictieve plaatsje Reetveerdegem. In zijn jeugd draaide het vooral om drank, sigaretten, vrouwen en spijbelen. Ook zwaardere thema’s als verslaving, criminaliteit en de dood komen aan bod. Met in de hoofdrollen: Kenneth Vanbaeden (Gunther Strobbe), Koen De Graeve (Celle Strobbe), Johan Heldenbergh (Breejen Strobbe), Wouter Hendrickx (Petrol Strobbe) en Gilda De Bal (meetje).   

De affiche van de film

Een cafébaas uit Reetveerdegem besluit het wereldkampioenschap bierdrinken te organiseren in zijn café. Hij staat bekend om zijn vreemde promotiestunts, waaronder een wedstrijd naaktfietsen. Gunther’s nonkel besluit uiteindelijk om mee te doen als laatste deelnemer. Hij wint het kampioenschap en zijn naam wordt in het Guinness Book of Records opgenomen. Hij stapt na de wedstrijd in zijn auto en veroorzaakt een verkeersongeval. In plaats van een boete krijgt hij een medaille omdat hij met zijn auto op een gangsterbende is geknald. Nonkel Petrol is jaloers dat hij als minderjarige niet mag meedoen aan het wereldkampioenschap. Daarom besluit hij een eigen zuipwedstrijd te organiseren gebaseerd op de Ronde van Frankrijk, inclusief gele trui, groene trui en bergritten. De zuipwedstrijd werd opgenomen in de stacaravan op de parking van camping Reamerik. Wijlen Willy Provost, de gewezen eigenaar van de camping, verschijnt ook in de scene. Hij brengt in zijn golfkar de vaten bier aan.

De volledige scene is te bekijken op You Tube via volgende link: www.youtube.com/watch?v=Ux3cni6mUno

Tom Sorgeloos

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten