Deel dit bericht op:

Er komen binnenkort drie nieuwe fietsverbindingen in Atom. Het betreft de verbinding:

  • Vondelhof – Den Biest – Mussenzele (600m)
  • Borrekent (De Faar) – Stichelen (740m)
  • Vondelen (de Vismaan) – lindenboom – Keelman – Terjodendries (1600m).

Deze zullen verhard worden met porfier. De onderste laag bestaat uit hardere porfiersteenslag en de bovenste uit een fijnere laag porfier. Het lokaal bestuur heeft alvast een landmeter aangesteld om de opmetingen te doen.

Tussen de Vondelen (de Vismaan) en de lindenboom zal een nieuwe fietsverbinding komen.

De Fietsersbond Haaltert reageert tevreden met de plannen maar heeft toch enkele opmerkingen. “Functionele fietsroutes worden gebruikt indien ze een samenhangend geheel vormen zonder onderbrekingen en aansluiting geven van herkomst tot bestemming. Dus moet zeker op de route Haaltert – Denderhoutem ook het deel tussen het Vondelhof naar de kern van Denderhoutem prioritair worden meegenomen. Het type “Dotter” is fijn voor recreatieve routes, maar we vrezen dat die niet voldoende kwalitatief en comfortabel zullen zijn als men dagelijks naar het werk of school wil fietsen. Men wil dan een proper fietspad dat goed onderhouden kan worden. Dit geldt zeker voor het pad tussen Mussenzele en het Vondelhof. Onze voorkeur gaat hier dus uit naar paden in beton of asfalt.”

Schepen van Openbare Werken Bart Welleman hoopt dat de nieuwe fietsverbindingen volgend jaar klaar zullen zijn. In totaal zullen er in Haaltert negen verbindingen bijkomen, waarvan dus drie in Atom.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten