Deel dit bericht op:

Gisteren was het groot feest in de Dwarsstraat. Marie-José Verbiest werd 100 jaar. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. Ze kreeg haar familie, vrienden, burgemeester en schepenen over de vloer. Die zetten haar letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes.

Marie-José werd op het einde van de Eerste Wereldoorlog geboren in Zelzate op 18 januari 1918. Toen haar man Frans Robbrecht 25 jaar geleden overleed verhuisde Marie-José naar de Dwarsstraat, waar ze nog steeds woont. De kranige dame heeft één zoon Marc Robbrecht, drie kleinkinderen Fleur, Darie en Jules en één achterkleinkind Luis. Haar schoondochter is Darie Van Oudenhove, zus van notaris Edgard.

Wat is nu het geheim om zo oud te worden? “Mijn grootmoeder klaagt nooit. Ze eet veel koeken en chocolade maar drinkt geen druppel alcohol”, zegt haar fiere kleindochter Fleur. “Haar dokter noemt haar steevast ‘Tarzan’ omdat ze bloedwaarden heeft van een 60-jarige.” Marie-José heeft een abonnement op Dag Allemaal om te kunnen lezen wat er gaat gebeuren in Familie en Days of our Lives. En ze is van plan om er nog vele jaren bij te doen.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten