Deel dit bericht op:

De Eerste Communie en het Vormsel werden in het voorjaar geannuleerd wegens corona en verschoven naar het najaar. De data voor deze vieringen in Denderhoutem zijn bekendgemaakt.

Het Vormsel zal op zaterdag 26 september doorgaan in twee groepen. De eerste groep van 26 kinderen worden om 11 uur gevormd, de tweede groep van 27 kinderen om 14u30. De Vormelingen mogen elk 4 personen meebrengen naar de kerk en zullen in hun bubbel de viering volgen. Andere personen krijgen geen toegang.

De Eerste Communie vindt plaats op zaterdag 10 oktober. Dit zal in drie groepen gebeuren. De exacte uren moeten nog vastgelegd worden. Wel staat al vast dat er twee vieringen in de voormiddag zullen doorgaan en één in de namiddag. Ook hier in bubbels van vijf.

Mag je een communiefeestje of een receptie thuis organiseren voor familie en vrienden?

Dat mag. Maar met een maximum van 10 personen.

  • Daar hoort je eigen bubbel van 5 personen toe. Dat is je eigen gezin of andere personen waar je een zeer nauwe band mee hebt. Met hen hoef je geen afstand te houden.
  • En nog extra personen tot maximum 10 in totaal. Die extra 5 personen boven je persoonlijke bubbel, daar hou je wel afstand mee. Dus, als je een etentje organiseert zet je best een extra tafel bij zodat er wel voldoende afstand kan gehouden worden met de extra 5 personen.

Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld in die bubbel van 5 en in die groep van 10 personen.

Je kan samen vieren in een feestzaal  of op restaurant. Maar ook dan dien je je gezelschap te beperken tot 10 personen.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten