Deel dit bericht op:

Met Mini Rock is de aftrap gegeven voor een zomer vol activiteiten in Atom. Met een recordopkomst van meer dan 6000 bezoekers was hét familiefestival bij uitstek alweer een schot in de roos. #LikeMe en Bart Peeters zorgden ervoor dat de weide zowel in de namiddag als ’s avonds volledig vol liep. Dat Atom leeft weten we al lang. En dat wordt nog maar eens bewezen met een bomvolle Atomse evenementenkalender. De komende weken worden een pak evenementen georganiseerd in ons dorpje.

Zaterdag staat het derde Atomse campingconcert op het programma. Jeroen Events haalt onder andere Fried Ringoot, De Helaasheid der Zingen en Sam Gooris naar camping Reamerik. Ook campinguitbater Luc Provost zal er optreden. Het campingconcert begint om 16 uur. De toegang is gratis.

Op donderdag 15 augustus, een feestdag, organiseert cocktailbar Barabooz een gezellig samenzijn in een Frans dorpspleinsfeertje: Adieu Marie. Een petanqueballetje  gooien, Franse deuntjes, iets eten, iets drinken en een openluchtcinema met een Franse film, dat zijn de ingrediënten van de dag. Adieu Marie gaat door op een binnenpleintje in de Poel 29 en start om 13 uur.

Nog dezelfde dag gaan vanaf 15 uur de vijfde Knipperhoekfeesten door, een namiddag vol amusement in de gelijknamige straat. Met frisse drankjes, een grote barbecue en een spetterend optreden van Nicky Jones. DJ Carl zorgt voor de nodige muzikale omlijsting. Iedereen welkom!

Baratom laat weer van zich spreken. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus organiseren ze opnieuw een pop-up zomerbar in basisschool Molenveld. Met als thema circus deze keer (foto). Tijdens Cirq’Atom mag je je verwachten aan vuurspuwers, acrobaten en magie. Misschien zijn er zelfs wilde dieren? De beide dagen starten om 16 uur.

En het gaat maar door. AtomTV organiseert om zondag 25 augustus een zondagmarktje aan de kerk. Tal van lokale handelaars zullen er hun waren aanbieden. Baratom staat op hun welgekend graspleintje aan de kerk met een aperobar en foodtruck Vespa zal pasta en burgers voorzien. De markt gaat door van 8u30 tot 13 uur.

SK Denderhoutem treedt dit seizoen aan in eerste provinciale. Hun eerste wedstrijd is meteen een thuiswedstrijd tegen Bambrugge en wordt gespeeld op zaterdagavond 31 augustus om 19u30. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de club zal harmonie Moed en Volharding aanwezig zijn om de wedstrijd op te luisteren.

Lang uitslapen na de voetbalmatch zal er niet inzitten. De dag nadien, zondag 1 september, wordt iedereen aan het Pastorijplein verwacht voor de zevende editie van Cars’n Coffee, een oldtimer- en supercarmeeting. Vorig jaar mocht Retro Car Club bijna 500 wagens ontvangen. Er zijn optredens op twee verschillende podia. Er is ook heel wat randanimatie zoals een ladies corner, een barbershop en een food- en shopzone. Op de rode loper zullen opnieuw enkele heel exclusieve bolides stan. Cars’n Coffee start om 9 uur.

’s Namiddags gaat de kermis open. Er worden een twintigtal kermisattracties verwacht waar jong én oud zich kan op uitleven. De café’s zorgen dan weer voor de nodige drank en ambiance. Ook op maandag gaat de kermis open, net na het einde van de eerste schooldag.

De zondag na de kermis, op 8 september, gaat het recreatief volleybaltornooi van de KWB door op de terreinen van den Hert in de Eigenstraat. Altijd een gezellige sportieve dag. Voor de 36e keer al!

De Atomse Koninklijke Feestraad blijft ook niet stilzitten. Op zaterdag 21 september organiseren zij van 6 uur tot 18 uur opnieuw de grote rommel- , antiek- en boerenmarkt. Kom snuisteren langs de tientallen kraampjes en sla de slag van je leven. Er zullen ook verschillende drank- en eetstanden zijn. Deelnemers  kunnen inschrijven via info@feestraad-atom.be.

Om 19 uur, meteen na de boerenmarkt, gaat op het Pastorijplein voor de derde keer Lietenrock door, een organisatie van café Gomaar.  Op de affiche staan de populaire Atomse groep De Jartellen, The Low Down Kings en Gin Toxic. De inkom is gratis.

Voila, u weet weer waar naartoe. Atom Leeft!

Tom Sorgeloos

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten