De Atomse koersliefhebbers kijken reikhalzend uit naar september. Dan zijn er maar liefst drie wielerwedstrijden op twaalf dagen in Atom.

Op kermismaandag 4 september gaat de traditionele kermiskoers door: de 9e Grote Prijs Jartazi-G&G Construct. De start en aankomst liggen op de Ninoofsesteenweg ter hoogte van De Pennelekker. Om gevaarlijke toestanden op de plesj te voorkomen beslisten De Jartazivrienden terug om langs achter de kerk te rijden. Ook de beklimming van de Knipperhoek wordt niet opgenomen in de omloop. De wedstrijd start om 15 uur. Het parcours gaat als volgt: Ninoofsesteenweg, Dorp, Nieuwstraat, Dwarsstraat, Borrekent, Dries, Stichelen, Daal, Vondelen, Koekelberg, Eigenstraat, Adv. De Backerstraat, Teerlingstraat, Poel, Vossel en Ninoofsesteenweg. Er moeten 12 ronden van 9.5km afgelegd worden. In totaal dus 115km.

Twee dagen later, op woensdag 6 september passeert de eerste rit van de Lotto Belgium Tour (de Ronde van België voor vrouwen) tweemaal door Atom. De eerste doortocht is na 60km (rond 15u30) en de tweede na 90km (rond 16u15). Passage: Lebeke, Nieuwstraat, Dorp, Molenstraat, Schoolstraat, Eigenstraat, Koekelberg, Anderenbroek. De start en aankomst van deze etappe ligt op de Halsesteenweg in Meerbeke. De top van het internationale vrouwenwielrennen zal aanwezig zijn. (archieffoto: aankomst Lotto Belgium tour in Atom 2015)

En op zaterdag 16 september gaat de eerste Grote Prijs Topo-Immo door. Dat is een wedstrijd voor gentlemen (ex lokale wielrenners). Onder andere Patrick Chevalier, Jurgen Guns en Wim Raes zegden al toe. De organisatie is opnieuw in handen van De Jartazivrienden. De start wordt om 18u15 gegeven aan café Torenhof. Het gesloten parcours gaat als volgt: Teerlingstraat, Poel, Vossel, Ninoofsesteenweg en Dorp met aankomst aan café Torenhof. De ex-renners moeten 17 ronden van 2.3km afleggen.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X