Op zaterdag 4 december zal Sinterklaas en zijn Zwartepieten, net als vorig jaar, een rondrit door Atom maken. De Sint zal opnieuw plaatsnemen in een cabrio en de Zwartepieten opnieuw op de moto.

Anders dan vorig jaar is dat de Zwartepieten nu wel snoepzakjes mogen gooien, een traktatie van het lokaal bestuur, en dat nu niet alle straten worden gedaan, maar wel de meeste. Vorig jaar moest iedereen dan ook op zijn eigen stoep blijven staan. Kinderen die wonen (in delen van) straten waar de Sint niet passeert, kunnen/mogen dus tot de hoek van de straat komen.

De rondrit start om 10 uur op de T-splitsing van de Ankerstraat met Terlinden (’t Skeirp) en zal rond 12 uur eindigen in de Kruisveldstraat. Dit is het parcours: Terlinden tot café Rialto, Ninoofsesteenweg tot Den Bareel, Vossel, Poel tot café Welcome Back, Dorp, Veldeken (kant Turfboerin Frieda De Gelas), Ankerstraat, Nieuwstraat, Dwarsstraat, Kapelstraat tot Witten Houtman (rond 10u30), Lebeke, Knipperhoek, Veldstraat, Steenstraat, Dries, Stichelen langs hoeve Schollaert (rond 11 uur), Daal, Vondelen, Kievitstraat, Koemeersstraat tot dierenarts Sonck, Anderenbroek, Koekelberg (rond 11u30), Leeuwveldbos, Eigenstraat, Adv. De Backerstraat, Teerlingstraat achter de kerk tot bloemen Esmeralda, Dorp, Pastorijweg, Molenstraat, Schoolstraat en Kruisveldstraat (rond 12 uur).

De rondrit zal rechtstreeks te volgen zijn op de Facebookpagina van Atom Leeft.

Klik op de video bovenaan voor de trailer.

Dit is een initiatief van Atom Leeft, in samenwerking met lokaal bestuur Haaltert. Met dank aan de Spaanse vrijwilligers.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten