Op zondag 24 maart organiseert Kom Op Tegen Kanker de tweede editie van de 100 kilometer-run, een uniek loopevenement in provinciaal domein De Schorre in Boom. Teams van vier lopers lopen samen 100 kilometer ten voordele van kankeronderzoek. De 100 kilometer-run mag gerust beschouwd worden als het broertje van de 1000 kilometer fietsen.

Eén van de 500 teams die aan de start zal verschijnen is het gezin Van de Gucht uit den Borrekent. Het was zoon Pieter die de oproep van de peter van het evenement Wim De Vilder hoorde op de radio. “Zou dat niets voor ons zijn?”, dacht Pieter. De vier gezinsleden zijn geoefende lopers. Ze zijn aangesloten bij de Roadjoggers Haaltert en nemen regelmatig deel aan stratenlopen.

Hoe gaat dit nu in zijn werk? Pieter start als eerste en zal veertig kilometer voor zijn rekening nemen. Tien kilometer verder sluit vader Jos aan. Hij zal dertig kilometer lopen. Nog eens tien kilometer verder is het de beurt aan dochter Dorien. Zij loopt dus twintig kilometer. Moeder Kristien sluit als laatste aan voor de laatste tien kilometer. De vier gezinsleden zullen dus alles opgeteld 100 kilometer lopen en samen de eindstreep bereiken.

Om te mogen deelnemen zamelt elk team minstens 2500€ in. De opbrengst gaat rechtstreeks naar biomedisch kankeronderzoek. Dat is een onderzoek waarbij behandelingen of geneesmiddelen worden getest bij patiënten met als doel de behandeling en de levenskwaliteit te verbeteren en hun overlevingskansen te vergroten. Wil je de familie Van de Gucht steunen, dan kan dit door een snoepzakje te kopen via joskevandegucht@gmail.com of 0477/71 72 86, een online gift te doen via www.100kmrun.be/team/running-family of een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op Tegen Kanker BE56 7360 3575 6688 met vermelding ‘GIFT’ en de code van het team: 340055166. Vanaf 40€ is een gift fiscaal aftrekbaar.

“Het is een dubbele uitdaging”, zegt Jos. “Enerzijds engageren we ons om geld in te zamelen voor een goed doel en anderzijds is het natuurlijk een grote sportieve uitdaging. En dit samen met mijn gezin kunnen doen is toch wel uniek.” Je kan de belevenissen van de familie volgen op hun Facebookpagina Running in the Family – 100kmrun.be.

Tom Sorgeloos

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten