Deel dit bericht op:

Kristof Vincent (42) uit de Deyselstraat is in het dagelijkse leven Deskundige bij brandweeropleiding PIVO en vrijwillig brandweerman bij de brandweer van Ninove. In zijn vrije tijd doet hij aan karting. Die microbe heeft hij al sinds zijn 16e te pakken. Toen nam hij al deel aan de wedstrijden van VAS, de Vlaamse Autosportfederatie. Een aantal jaar later besloot hij, omwille van werk- en privéredenen, te stoppen met karting. Maar de liefde en passie zijn altijd blijven bestaan.

Begin dit jaar besloot Kristof om terug in het kartingwereldje te stappen. Hij begon meteen op competitieniveau in de IAME Series Benelux, categorie X30 Master/Gentlemen (+ 40 jaar, +168kg, 125cc). Hij reed voor Team SLC. “Niet alleen de piloot is belangrijk, ook de motor, techniek en deskundige bijstand naast het circuit”, zegt Kristof. “Dat vond ik bij dit team.” Wegens corona werden dit jaar slechts 3 races, in plaats van 5, afgewerkt. Kristof werd meteen kampioen in zijn categorie. “Ik ben natuurlijk heel tevreden over dit seizoen en zal me volgend jaar opnieuw volledig geven in de categorie X30 Super Shifter Master indien ik nog de nodige sponsors vind.”