Vorige week werd een permanente openluchtfitness en een Calisthenicspark geïnstalleerd aan de sporthal.

Vorige zomer konden sportievelingen gedurende een maand gratis openluchtfitnesstoestellen uitproberen op de weide achter de sporthal. Het ging om vijf toestellen en een mini complex street workout of calisthenics. “Dat initiatief was een groot succes”, zegt schepen van Sport Laurent Volckaert. “Uit de proefperiode van vorig jaar bleek dat er voldoende belangstelling was om de toestellen aan te kopen en hier permanent op te stellen.”

Vorige week werden op dezelfde plaats achter de sporthal een combitoestel push pull chest press/elevator, een crosstrainer, een roeier en een combitoestel hiptwister-surf geplaatst. In het calisthenicsgedeelte (een methode waarbij je traint met je eigen lichaamsgewicht) staan een apenbrug, een rechte wand met zeven horizontale bars, een bank, een human flag, twee battle ropes oogringen, twee Jump boxen, een wave bar en twee parallelle bars. Er kunnen maar liefst 22 personen tegelijk aan de toestellen trainen.

Twee infoborden geven uitleg over hoe je de oefeningen op een correcte manier uitvoert.

“Dit is weer een extra troef voor onze gemeente. Deze zomer werd er al een beachvolleybalterrein in het Vondelhof aangelegd en een nieuwe sporthal staat ook nog geprogrammeerd”, besluit de schepen.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten