Deel dit bericht op:

Zondag organiseert Atom Koerst een wielerwedstrijd voor elite dames.

“Het vrouwenwielrennen was al een tijdje bezig aan een steile opmars qua populariteit”, zegt de voorzitter van Atom Koerst, Steven De Schrijver. “Daarom hebben we verleden jaar met ons bestuur de koppen bij elkaar gestoken en hebben we besloten om een wielerwedstrijd voor elite dames te organiseren. Na de overwinning van Lotte Kopecky in de Ronde Van Vlaanderen is de populariteit van het vrouwenwielrennen nog verder gestegen.”

“De eerste Grote Prijs Vandermaeten Swimming Pools en Dakwerken Jacobs zal doorgaan op zondag 17 april 2022. Vertrek en aankomst liggen in de buurt van het Pastorijplein in de Nieuwstraat in Denderhoutem”, gaat secretaris Elin Uyttersprot verder. “Vanuit de Nieuwstraat gaan we richting Dorp – Molenstraat – Zonnestraat – Daal – Stichelen – Beekstraat – Bergstraat – Rijstraat – Terwarentstraat – Dries – Steenstraat – Borrekent – Dwarsstraat en dan komen we terug in de Nieuwstraat. We willen er iedereen attent op maken, dat op de volledige omloop eenrichtingsverkeer zal zijn in dezelfde rijrichting als de rensters. En er geldt een algemeen parkeerverbod in alle betrokken straten.”

De start is voorzien om 14u ter hoogte van café Gomaar. Het einde van de wedstrijd is gepland rond 17u. Deze wedstrijd maakt deel van de Ladies Cycling Trophy.

De medewerkers van Atom Koerst zien het zitten.
In september vorig jaar organiseerde Atom Koerst haar eerste wedstrijd: één voor aspiranten.

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten