Poot & Vijverman, de groep met Atomnaar Koen Vijverman, hebben op de herfst gewacht om hun nieuwe single ‘Midden jaren 80’ te releasen. Een feelgood nostalgisch nummer dat je terug katapulteert naar hun kindertijd. Bij het vallen van de bladeren en het zoeken naar kastanjes vielen ze op hun eerste liefde. Het mooiste meisje van de klas, en zij zat naast mij. Nee naast mij.

Toen Kristof Poot en Koen Vijverman elkaar op de schoolbanken leerden kennen – nu bijna 20 jaar geleden – hadden ze snel beslist dat ze samen muziek wilden maken. Hoe of waar? Dat was om het even, zolang ze het publiek mochten entertainen en er vooral zelf plezier aan beleefden. Tien jaar lang leefden ze zich uit onder de naam ‘Sale-ami’, een prettig gestoorde cabaretgroep. Hun muziek met humor combineren en zo alle uithoeken van Vlaanderen ontdekken, was voor Kristof en Koen “het leven”. Hun professionele ambitie zorgde ervoor dat ze steeds minder avonden vrij hadden om te gaan spelen met hun band. Kristof poot ging onmiddellijk na zijn studies aan de slag als producer/televisiemaker van onder andere Boer zkt vrouw, Stukken van Mensen, Help mijn man is een klusser, Allemaal Chris,… en Koen Vijverman werkte als professioneeel theater/televisie acteur bij: Familie, Coppers, Zone Stad, Het Fakkeltheater,… en later ook – samen met Kristof – als televisiemaker.

En toen begon “het leven” echt. Ze kregen elk twee kindjes en de instrumenten moesten plaats maken voor een luiertafel. Toch, muziek kan je niet eeuwig op pauze zetten. Ze drukten begin 2018 samen op ‘Play’ en ‘ Poot & Vijverman’ was geboren. Hun eerste single ‘Leef Het’ kreeg veel aandacht op radio en televisie, wat hen de goesting gaf om nog meer van zichzelf te laten horen.

‘Midden Jaren 80’ is te verkrijgen via de gekende streaming platforms.

Tom Sorgeloos

Redactie AtomTV

Bekijk al de berichten

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X